en de jaren daarna

het werk is nu 27 jaar oud

1994 Toen ik een opdracht voor een integratie kreeg in textiel, koos ik ervoor om deze ring te maken die volledig overtrokken is met geappliqueerde stof en besloot zaken uit te beelden als: ruimte kolonisatie, industriële houtkap, radioactieve straling, corrosie, genetische manipulatie, olielekken, nucleaire energie, erosie van de grondlagen … De achterzijde heeft beschilderde delen met krachtdieren en tekeningetjes over het sporadische leven van de consument.

1995 Na een bezoek aan een Nederlands-Amerikaanse militaire begraafplaats (Margraten) verdiepte ik me in het thema oorlog. Het jaar ervoor nam ik deel aan een intercontinentale staptocht door de Verenigde Staten en protesteerde tegen de vieringen in het “ontdekkingsjaar” 1992 en tegen nucleair testen op grondgebied van inheemse volkeren. Ik heb ook actief gemiliteerd bij een Amerikaans-Indiaanse organisatie in San Francisco. Het was stage lopen in interculturele betrekkingen en kennis maken met het koloniale gedachtengoed en het verzet hiertegen.