Brunst, beeldend proces

Ik zie wol als een specifiek medium om mee te werken. BRUNST = samentrekking van breien en kunst

2012-2014 De combinatie met karton als drager werd een aantal jaren uitgediept. Waarna ik in 2015 veel schetsen heb gemaakt voor kleine assemblages.

Met zo veel mogelijk gebruik van wol wil ik nieuwe dingen scheppen. In 2017 ging ik van start met het maken van gebreide objecten http://www.knitperusal.be/experiment-met-rondbreien/ en toen aan een lang leerproces begon want het absurde DIY gehalte dat ik aan het werk wilde geven, was niet evident.

Experimentele fase: Aanvankelijk werkte ik met overschotten wol waarvan ik op een paar jaar tijd heel wat verzamelde. Hiermee zoek ik kleurcombinaties die het voor mij doen. Het vinden van materiaal garandeert mijn vooruitgang. Ik moet de verschillende garens testen om te zien of ze samen kunnen gebreid worden i.v.m. met hun dikte en kleurgehalte. Ik begin te schetsen in kleurpotlood en ik vind simpele composities in stukken van mijn collages. Vaak denk ik ook aan een ruimte of aan een bepaalde plek om het werk in te integreren.

Ik maakte een ontwerp met “Bibberstrepen” en Turkse kleuren, een ontwerp met een centrale cirkel en seventies kleuren, een zonnestraal en een ontwerp “It’s like a cake”. Ik bedacht verschillende mogelijkheden voor doeken. Om een ontwerp voor een doek te maken heb ik een tool om het ontwerp op schaal uit te rekenen, dit in het geval van breiwerk.

Ik heb bewondering voor heel goed textielwerk dat als erfgoed kan doorgaan. Ik heb de tentoonstelling “Inca Dresscode” gegidst in 2019, en ben zo een half jaar in de geschiedenis gedoken van de Peruaanse weefkunst.

Een tijd later begon ik ook kleding te maken. Dat sluit aan bij mijn persoonlijke voorkeur voor Do It Yourself en is een logische stap in het leerproces van te kunnen breien. Omdat je leert afmetingen te respecteren en veel leert over de constructie van een vorm. Doordat je je werk daarna kan (laten) dragen en je ontwerp gezien wordt, heb je ook meteen een impact.

 

 

2 thoughts on “Brunst, beeldend proces”

  1. I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one
    else know such detailed about my trouble. You’re wonderful!

    Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.